Kapcsolat - PS:PRovocative PR ügynökség
Díjaztak minket az Év Honlapja versenyen
2010-12-20
Változások a Facebook oldalak kezelésében
2011-02-11

Kevés vírusmarketingkampány-elemzéssel lehet találkozni, úgyhogy megosztjuk veletek a „Kiss Ádám és a vírusok” kampány néhány érdekes adatát.

A kampány a YouTube-on már 70 ezer megtekintésnél jár, és most kezd lassulni. A videó viszont már az első oldalon jelenik meg, ha a Youtube-on Kiss Ádám nevére keresünk rá, ami lehetővé teszi, hogy a számláló ezerakármennyivel növekedjen hétről hétre.

A filmet az első időszakban leginkább a Twitteren osztották meg az emberek, de néhány hét után a Facebook átvette a vezetést. Ezen nem csodálkozunk, inkább az volt az érdekes, hogy a Twitter tényleg gyorsabb volt a kezdeti időszakban. (Persze tudom, hogy gyorsabbnak is kell lennie, de bevallom őszintén, azt hittem, hogy itthon nem ezt fogjuk tapasztalni.)

A hagyományos médiumok által generált közösségimédia-visszhang hamar elül, és NEM ezeket a posztokat osztják meg újra és újra az emberek. (Sajtóközleményből címkével azokat a közösségimédia-megjelenéseket láttuk el, melyek a hagyományos médiumokhoz kapcsolódnak – például a HVG Facebook-oldalán.) Tehát a Facebookon szívesebben megosztjuk másokkal a barátaink posztját, mint egy hagyományos médium befőzését, még ha ugyanarról a hírről szól is. Ez logikus, hiszen így rögtön beszélgethetünk is ismerőseinkkel a témáról.

Végül a harmadik érdekes jelenség, hogy a kritika csak a kezdeti időszakra jellemző, azután elül. Kritizálni egy néhány hetes, hónapos dolgot már nem érdemes, aki tehát le szeretne húzni valamit, annak gyorsnak kell lennie.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük